ŠK Never stop Donji Vakuf obezbjedila No1 trenerke za ekipu

Podjeli post:

“U nedjelju Š.K.Never Stop domaćin je 3. i 4. kolu Mini basket lige BiH koja se igra na turnirski nacin. U naš grad dolaze naši sportski prijatelji iz Mostara, Konjica, Sarajeva,Travnika i Maglaja. Naime ova liga je rezultat dogovora 6 prestavnika iz gore pobrojanih gradova, inače košarkaških zaljubljenika koji slijepo vjeruju u devizu da samo rad sa djecom(mladima) ima budućnost i slažu se da djeci treba pružati što vise takmičenja, turnira , putovanja u druge gradove ili zemlje, sklapanje novih prijateljstava, druženja i igre.

Nasa Škola Košarke je u veoma kratkom vremenu postojanja-nepunih 5 mjeseci, uspjela da svojim dječacima obezbjedi takmičenje u Ligi mladih u dvije kategorije, predpioniri – dječaci rođeni 2006, i pioniri- dječaci rođeni 2004. I ovu Mini basket ligu za godište 2006 i mlađi.

Dužni smo napomenuti da u kategoriji pionira nemamo dječaka 2004 god. Imamo samo 3-4 djecaka 2005 godište. I loše stojimo na tabeli lige SBK. Ali smo uvjereni da ćemo za par godina ako Bog da dominirati u svim omladinskim kategorijama. Jer naši predpioniri već dominiraju u svom uzrastu na nivou kantona.

Napominjemo da kod nas dječaci rade minimalno 5X sedmično. Sa takvim pristupom ne mogu se pohvaliti ni mnogo starije, veće i poznatije škole košarke i klubovi. Mi imamo 5 trenera koji svakodnevno brinu i rade sa djecom. Potpuno besplatno. Uprava naše škole se susreće sa raznim problemima, podapinjanjem, što je normalno u našim prilikama. Ali svaki problem koji se javi,nama daje dodatni motiv za još jači rad i entuzijazam. Za 5 mjeseci uprava je obezbjedila redovne treninge, Ligu mladih SBK, mini basket ligu BiH. Nekoliko prijateljskih utakmica, dva nova kompleta dresova, trenerke, lopte i još mnogo toga.

Mi smo krenuli u ovaj projekat sa 14-15 dječaka. Danas!! Hvala Bogu ima nas oko 50-tak igrača i trenera. Svakim danom nas je više. I to nas cini posebno ponosnim. Želimo napomenuti da od osnutka našu školu nije napustilo nijedno dijete mada se svakodnevno naporno trenira.

Ovom prilikom zelimo posebno da se zahvalimo sponzorima i roditeljima koji nam vjeruju i nesebično pomažu.

Pozivamo sve sugrađane, simpatizere, roditelje i ostale košarkaške zaljubljenike da u nedjelju 9.decembra dođu u sportsku dvoranu u Donjem Vakufu da vide koliko smo napredovali i da pozdrave naše goste iz gore pomenutih gradova. Naknadno ćemo objaviti satnice utakmica.
Treniramo jako i slijedimo svoje snove.
U.O.Š.K. Never Stop”  navode na svojoj facebook stranici.

Puno sreće za ŠK Never Stop na predstojećem turniru.


Podjeli post: