ODRŽAN PRVI “PROMO GIRLS CUP”

Podjeli post:

U subotu, 15. februara, u Donjem Vakufu održan je prvi “Promo Girls Cup”, turnir za pionirke na kojem su učestvovale četiri ekipe: KK “Rolling” Hadžići, KK “Bersellum” Turbe, KK “Iskra” Bugojno i ekipa domaćina turnira, KK “Promo” Donji Vakuf. U polufinalnim susretima igračice KK “Promo” savladale su komšinke iz Bugojna rezultatom 43:24, a KK “Rolling” je u neizvjesnoj utakmici savladao KK “Bersellum” rezultatom 17:13. Treće mjesto osvojila je ekipa “Bersellum” koja je savladala “Iskru” rezultatom 26:20, dok su u finalnom susretu slavile mlade Donjovakufljanke protiv vršnjakinja iz Hadžića rezultatom 41:21. Igračice “Proma” odnijele su i pojedinačne nagrade: najbolja igračica je Kanita Smajić, takmičenje u slobodnim bacanjima osvojila je Nejla Plivčić, dok je najbolja u takmičenju šutanja trojki i ukupno najbolji strijelac turnira Lamija Šutković.
Prije finalne utakmice odigran je revijalni meč zero basket kombinovani musko/ženskih timova izmedju KK Promo i KK Bersellum na kojem su prve minute u žutom dresu upisali najmlađi dječaci i djevojčice sa Vrbasa.
Posebnu radost svim učesnicama turnira, kao i prisutnoj publici, donijela je posjeta Razije Mujanović, istinske legende bosanskohercegovačkog sporta, nekada najbolje igračice i prvakinje Evrope, te članice FIBA-ine kuće slavnih.
KK “Promo” zahvaljuje svim učesnicima i gostima turnira. Također, zahvaljujemo pokroviteljima ovog lijepog sportskog događaja, Agromax d.o.o. Bugojno i Mont inženjering Donji Vakuf.
Vjerujemo da je organizacija ovog takmičenja opravdala očekivanja. Bila je to prilika za lijepo druženje vrlo često neopravdano zapostavljenih mladih košarkašica. Trajno opredjeljenje našeg kluba je dalje razvijanje omladinskih kategorija, muških i ženskih, te ćemo i u budućnosti dodatno ulagati u poboljšanje rada, kao i u organizovanje ovakvih turnira.

Izvor: KK Promo (facebook)


Podjeli post: