U VITEZU ODRŽAN POKAZNI SEMINAR ZA KOŠARKAŠKE SUDIJE KKS SBK/KSB

Podjeli post:

Jučer, nedjelja 19.1.2020., u GSD Vitez održan je pokazni seminar za sve aktivne sudije Kantonalnog košarkaškog saveza SBK/KSB.

Zajedničkom incijativom Sudijske organizicje i Upravnog odbora KKS SBK/KSB, na najbolji mogući način iskorištena ja pauza u prvenstvu No1 Lige mladih SBK/KSB, te su se nove i mlade sudije još jednom mogle posvetiti usavršavanju, upijajući znanje i savjete puno iskusnijih kolega.
Seminar, koji je, kako smo napomenuli održan u GSD Vitez, gdje su mlade sudije prezentirale do sada naučeno znanje na trening utakmicama kadeta, pionira i predpionira Škole košarke „Prvi koš“ Vitez, koji su sa puno strpljenja „asistirali“ Sudijskoj organizaciji KKS SBK/KSB, te im uvelike pomogli u realizaciji još jednog hvale vrijednog seminara.

KKS SBK/KSB korak po korak pokazuje da je jedan od bolje organiziranih granskih Saveza na području SBK/KSB, a svakom novom aktivnošću pokazuje svim nadležnim institucijama da se na njih u budućnosti još ozbiljnije može računati.

Vrijedno je napomenuti da se pod okriljem KKS SBK/KSB odigrava No1 Liga mladih SBK/KSB, u kojoj je u sezoni 2019./2020. prijavljeno 14 klubova iz Fojnice, Kiseljaka, Busovače, Viteza, Novog Travnika, Travnika, Turbeta, Donjeg Vakufa, Jajca, Bugojna, Gornjeg Vakufa/Uskoplja, a kao gost lige nastupa i košarkaški klub iz Rame/Prozora.

Također, jako je bitno napomenuti da se za najbolje, u sezoni 2019./2020., kroz 26 kola, u muškoj konkurenciji bori 5 juniorskih, 12 kadetskih, 9 pionirskih i 10 predpionirskih selekcija, a u ženskoj konkurenciji za titule najboljih bore se 4 kadetske, 7 pionirskih i 4 predpionirske selekcije, a za što je ukupno prijavljeno i licencirano oko 600 mladih košarkaša i košarkašica.

Nastavak No1 Lige mladih SBK/KSB za sezonu 2019./2020. zakazan je za 25./26.1.2020.

Sigurni smo da će i u narednom periodu slični seminari i slične aktivnosti biti što češće u organizaciji KKS SBK/KSB, radi što boljeg i što višeg kvaliteta košarke na području SBK/KSB


Podjeli post: