U organizaciji Škole košarke „Prvi koš“ Vitez, pobjednik na 4. GBT košarkaškom kupu za djevojčice – KK „Star“ Fojnica!

Podjeli post:

Na 4. GBT košarkaškom kupu za djevojčice, u organizaciji Škole košarke „Prvi koš“ Vitez, a povodom obilježavanja Dana općine Vitez, najviše su pokazale djevojčice iz KK „Star“ Fojnica.

Turnir su ove godine igrale djevojčice rođene 2006. i mlađe.

U prvoj polufinalnoj utakmici pobjedu je ostvarila ekipa domaćina protiv vršnjakinja iz KK „Bersellum“ Turbe rezultatom 18-12. Već u drugoj utakmici, ekipa KK „Star“ Fojnica, pobjedom od 50-15 protiv ekipe KK „Promo“ Donji Vakuf, pokazala se kao glavni kandidat za osvajanje ovogodišnjeg turnira.

Nakon polufinalnih utakmica, uslijedilo je svečano otvaranje turnira u kojima je domaćin turnira poželio odličnu košarku svim sudionicama i zahvalio na dolasku i sudjelovanju na već tradicionalnom 4. GBT košarkaškom kupu za djevojčice!

Dok su ekipe odmarale i pripremale se za utakmice za poredak, održano je natjecanje u šutiranju slobodnih bacanja i natjecanje „SKILLS CHALLANGE“.

Najbolja u šutiranju slobodnih bacanja bila je Amina Islamović (KK „Bersellum“ Turbe). U natjecanju „SKILLS CHALLANGE“ u četiri novo formirane ekipe bile su raspoređene po četiri djevojčice iz svake ekipe koje su sudjelovale na turniru. Ekipa u sastavu Leila Deljković (KK „Bersellum“ Turbe), Amila Kozić (KK „Star“ Fojnica), Lamija Šutković (KK „Promo“ Donji Vakuf) i Iva Ramljak (Škola košarke „Prvi koš“ Vitez) najbrže je prihvatila pravila nove igre, te uvjerljivo osvojila prvo mjesto, za što su nagrađane diplomama i prigodnim poklonima naših sponzora.

Nakon zaslužene pauze u utakmici za treće mjesto, u susretu poraženih ekipa iz polufinala, ekipa KK „Promo“ Donji Vakuf osigurala je pobjedu rezultatom 27-12 nad ekipom KK „Bersellum“ Turbe.

U finalu, ekipa KK „Star“ Fojnica je pokazala zašto je ove sezone bez i jednog poraza u ovom uzrastu u Ligi mladih SBK/KSB, iako su domaće igračice odigrale puno bolju utakmicu nego i polufinalnu, ali više od poraza 20-42 nisu mogle.

Na kraju turnira, nagrade i plakete za najuspješnije ekipe i sudionice uručili su načelnik Općine Vitez Tomislav Bošnjak-Matić, kao i trener iz Škole košarke „Prvi koš“ Vitez Marko Matijanić, a diplome i poklone pobjednicama natjecanja „SKILLS CHALLANGE“ uručila je članica Škole košarke „Prvi koš“ Vitez, vrijedna Teodora Gudelj.

Fair play ekipa turnira je ekipa KK „Bersellum“ Turbe.

Najbolji strijelac turnira, a ujedno i MVP turnira je Emina Mušinbegović iz KK „Star“ Fojnica.

„Čast nam je što smo i ove godine dobili povjerenje da naš turnir, koji je već tradicionalan, bude jedan od događaja u sklopu proslave Dana općine Vitez. Zahvaljujemo kolegama iz Turbeta, Fojnice i Donjeg Vakufa, što su svojim dolaskom uveličali naš turnir. Najboljima čestitke! Vidjeli smo da ženska košarka u SBK/KSB ne treba brinuti za svoju budućnost, ali također uvidjeli da je još puno napornih treninga pred nama.“ naglasio je Marko Matijanić, trener u Školi košarke „Prvi koš“ Vitez.

Ovom prilikom moramo zahvaliti svima koji su pomogli u organizaciji 4. GBT košarkaškog kupa za djevojčice: „GBT Grafo Balkan – sportska oprema“ Banja Luka, Općina Vitez, pekarna „La Punt“ Vitez, Frizerland d.o.o. Vitez, STR „Velo“ Stara Bila i FIS d.o.o. Vitez. Od srca svima hvala na pomoći!“zaključili su iz Škole košarke „Prvi koš“ Vitez.


Podjeli post: