4. Tradicionalni Turnir U15 – Pioniri – Dan Općine Novi Travnik

Podjeli post:

Jučer, Subota, 08.06.2019. u organizaciji našeg Kluba i pod pokroviteljstvom Općine Novi Travnik, održan je turnir U15 – Pioniri, na kojem su učastvovali – pored našeg Kluba i – KK Berellum (Turbe), KK Promo (Donji Vakuf) i HKK Rama.
Na početku programa, upriličena je mala svečanost – dodjela medalja našim Pionirima i Treneru, te Diploma našem Klubu, za osvojeno 3. (treće) mjesto u Ligi Mladih SBK/KSB za takmičarsku sezonu 2018/2019. 
Medalje i Diplomu uručio je Komesar KS SBK/KSB Gospodin Igor Bošnjak.
U ime našeg Kluba, dobrodošlicu svim učesnicima Turnira, poželio je Predsjednik Skupštine KK Novi Travnik – Gospodin Tahir Mahalbašić.
U prvoj utakmici Turnira, naši Pioniri su ostvarili pobjedu nad vršnjacima KK Bersellum, dok je HKK Rama u drugoj utakmici Turnira, bila uspješnija od KK Promo.
Prije odigravanja utakmica za konačni plasman, naši Pjetlići su odigrali revijalnu utakmicu sa vršnjacima KK Bersellum.
U utakmici za treće mjesto, KK Beresellum je ostvario pobjedu nad KK Promo.
U utakmici za prvo mjesto, HKK Rama, ostvario je pobjedu nad našim Pionirima, koji su svojom agrsivnošću u obrani, objektivno ubjedljivo najkvalitetnijeg učesnika Turnira, natjerali na maksimalni angažman.
Turnir je protekao u lijepoj atmosferi, kvalitetnim utakmicama, i ono što nas posebno raduje – bez i jednog incidenta među učesnicima, i bez i jedne povrede igrača. 
Našim momcima čestitamo na osvojenoj medalji u Ligi Mladih, kao i uspješnom nastupu na Turniru i osvojenom drugom mjestu.
Svi učesnici Turnira su pohvalili uspješnu , a Klub se zahvaljuje našem dragom Prijatelju Damiru Ljubas na velikoj pomoći u organizaciji Turnira.
Turnir su svojim prisustvom i učešćem uvečali Pomočnici Načelnika Općine Novi Travnik – Gospoda Drago Tokalić i Branko Brkan, koji je po završetku Turnira učesnicima podijelio odgovrajuće pehare.
Zahvaljujemo se Općini našega Grada na ukazanoj podršci.

Preuzeto sa KK Novi Travnik (Facebook)


Podjeli post: