16 trenera iz KKS SBK/KSB podržalo i sudjelovalo na košarkaškoj klinici u Tuzli!

Podjeli post:

Proteklog vikenda, 11. i 12.9.2021., 16 trenera iz 9 klubova članica KKS SBK/KSB, podržalo je i sudjelovalo na prvoj košarkaškoj klinici “INTERNATIONAL BASKETBALL COACHES CLINIC TUZLA 2021.” u organizaciji trenera Ozrena Seleskovića i KK “ABC” Tuzla.

Vrijedi istaknuti dobar izbor tema, ali i još bolji izbor predavača koji su pokušali prenijeti svoje osebujno znanje i iskustvo na sve prisutne, a aplauzi s tribina dvorane Mejdan, potvrda je da su u tome i uspjeli.

Također, vrijedi istaknuti da je iz KKS SBK/KSB bio prisutan najveći broj košarkaških trenera, što nije promaknulo ni organizatoru klinike, ali i ostalim sudionicima, koji su pohvalili sam rad KKS SBK/KSB, ali i aktivnosti trenera prisutnih na klinici.

Još jednom su treneri iz klubova članica KKS SBK/KSB pokazali koliko ozbiljno shvaćaju svoj poziv samim prisustvom na klinici.

O sudjelovanju trenera iz KKS SBK/KSB na košarkaškoj klinici izjavu je dao i predsjednik KKS SBK/KSB, Suad Hodžić Dudo: “Broj trenera iz našeg kantona, koji su učestvovali na košarkaškoj klinici koju je organizovao KK “ABC BASKET” odnosno njegov tvorac Ozren Selesković, je još jedan dokaz ozbiljnosti klubova iz KKS SBK/KSB.
Slanjem svojih trenera, na ovu kliniku, klubovi su pokazali svoju posvećenost i želju za stručnim usavršavanjem!
Ja kao predsjednik UO KKS SBK/KSB sam izuzetno ponosan na tu činjenicu. Mi kao savez koji broji 15 članica smo, možda, i očitali lekciju ostalim, jačim i organizovanijim savezima svojom brojnom delegacijom.
Sama klinika i teme koje su prezentovane na su bile posebno posvećene radu sa mlađim uzrastima, što jeste jedan od naših glavnih programskih ciljeva!
Predavači su doista elita u tom segmentu rada sa mladim košarkašima!
Ja u svoje ime i ime KKS SBK/KSB zahvaljujem se gospodinu Seleskoviću na ideji i entuzijazmu. I mislim da bez takvih ljudi i entuzijasta u našoj domovini sve bi bilo teže raditi, pa i kada je košarka u pitanju.
Nadam se da će i kantonalne vlasti prepoznati ova naša nastojanja za usavršavanjem trenera mladih kategorija. I da nije slučajno da u ovoj sezoni naš kanton ima 4 predstavnika u
1/2 finalnim završnicama prvenstva BiH i jednog finalistu u pionirskoj konkurenciji. A vrijedi istaknuti, nemamo još svog predstavnika u organima odlucivanja!?
Ali to je već druga tema.
Ja bih se jos jednom zahvalio svim klubovima koji su poslali svoje predstavnike na košarkašku kliniku u Tuzlu.
Zahvalio bih se i predavačima, a naročito Ozrenu Seleskoviću, mom prijatelju, i želim da ova klinika preraste u tradicionalnu edukativnu kliniku u BiH!”


Podjeli post: