Uspješno održan 1. TRENERSKI SEMINAR u organizaciji KKS SBK/KSB

Podjeli post:

U nedjelju, 23.1.2022. u GSD u Vitezu održan je 1. Trenerski seminar u organizaciji KKS SBK/KSB. Vrijedno je za istaknuti da je ovo prvi ovakav seminar na području SBK/KSB.

Na samu organizaciju seminara, ističu iz KKS SBK/KSB, odlučili su se isključivo iz razloga što ovakvih i sličnih seminara na području čitave BiH itekako nedostaje, ali i iz razloga kako bi treneri i iz SBK/KSB, ali i čitave BiH, oni koji su bili prisutni, usavršili svoje znanje, te dodatno pomogli mladim košarkašima i košarkašicama u njihovom daljnjem bavljenju košarkom.

Prijava za seminar je bilo 37, ali se na samom seminaru pojavilo 26 trenera i to iz Viteza, Fojnice, Novog Travnika, Turbeta, Donjeg Vakufa, Bugojna, Gornjeg Vakua/Uskoplja, ali i iz Zenice, Mostara, Tuzle i Kalesije. 

Predavači su bili priznati treneri iz svojih oblasti, Dejan Čikić (Domžale, Slovenija) i Mirza Demir (Kakanj, BiH), koji su se predstavili sa četiri teme te sigurno ukazali svim prisutnim trenerima na najbitnije detalje pri samim izvođenjima vježbi, ali i podijelili savjete kako ostvariti napredak u onim poljima u kojima taj napredak mladim igračima i jest najpotrebniji.

Dejan Čikić: „Nakon prvog kontakta, od strane tajnika Saveza, Igora Bošnjaka, prihvatio sam poziv i bilo mi je drago da mogu podijeliti svoje razmišljanje i iskustvo s trenerima koji su bili prisutni. Čestitam organizatorima na odlično organiziranom seminaru i i nadam se da će ovo postati tradicionalni događaj, kako je već najavljeno, pred početak svake sezone.“

Mirza Demir: “Sretan sam što mogu prenijeti  svoje znanje i uputiti savjete trenerima, a posebno trenerima koji rade s mlađim uzrasnim kategorijama. Posebno bih pohvalio što je seminar praktičnog karaktera, tako da mi predavači uz teoretski dio odmah i demonstriramo svim prisutnima temu i vježbe kojima se predstavljamo na ovom seminaru“.

Suad Hodžić-Dudo, predsjednik UO KKS SBK/KSB: „Ponosan sam što sam dio ovog Saveza i uopće sam ponosan na ukupnu organizaciju samog seminara. Nadam se da će prisutni i prijavljeni treneri ponijeti bar jedan detalj sa svakog predavanja i treninga, te da će već na taj način nadograditi svoje znanje. Zahvaljujem predavačima na dolasku i nadamo se suradnji i u budućnosti.“

Kao demonstratori, sve su vježbe bez pogovora izvršavali košarkaški iz Škole košarke „Prvi koš“ Vitez, Škole košarke „Never stop“ Donji Vakuf, KK „Novi Travnik“ Novi Travnik i KK „Star“ Fojnica.

Organizaciju seminara su pomogli: Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta SBK/KSB, Općina Vitez, Motel „Bor“ Vitez i Osnovna škola „Bila“ Vitez.

Domaćin i organizator seminara , Kantonalni košarkaški savez SBK/KSB, još jednom zahvaljuje predavačima na dolasku, što su zajedno napravili ovaj prvi, ali veliki korak u stjecanju novog znanja. Također zahvaljuje svim prijavljenim i prisutnim trenerima. 

Zahvalnost upućuju i svima koji su na bilo koji način podržali samu ideju i organizaciju seminara.

Također, najavili su iz KKS SBK/KSB, smatramo obvezom da se seminar za dobrobit svih održava bar jednom godišnje, te se iskreno nadamo da će seminar postati tradicionalan, iz godine u godinu.  


Podjeli post: