KK Promo Donji Vakuf u prepunoj dvorani izborio finale A1 lige

Podjeli post:

U nedjelju, 28. aprila, u Donjem Vakufu igrana je najveća utakmica u historiji košarkaškog kluba iz ovog grada, majstorica polufinala A1 lige, između KK “Promo” Donji Vakuf i KK “Turbina” Jablanica. Utakmica starih rivala opravdala je očekivanja, u kojoj su na kraju zasluženo slavili “Momci s Vrbasa” rezultatom 75:71.

 U gostujućoj ekipi ponovo je najbolji bio Aldin Đelmo sa 33 poena, Sanjin Kevrić dao je 13, a Ante Čališ 10 poena. Za “Promo” Dinko Peljto dao je 23 poena (7 asistencija), Nedim Mustafica 21 (13 skokova), Damir Kasun 9, Ismail Hodžić 8, Admir Džihan 6 (10 asistencija)


Dodajmo još da je sudijska trojka, Lasetović-Nikšić-Bajgorić, korektno odradila svoj posao. Ovom pobjedom “Promo” se plasirao u finale, u kojem će igrati protiv zeničkog “Čelika”. 

 Preko hiljadu Donjovakufljana nosilo je svoju ekipu tokom cijelog susreta, grmilo je “Donji Vakuf, Donji Vakuf.. Promo, Promo.”, od trogodišnjaka do stogodišnjaka, svi su disali i navijali kao jedan, svjesni da prisustvuju jednom od najljepših događaja u historiji svog grada. Kako je god teško naći riječi za opisati atmosferu sa tribina, još je teže naći prave riječi zahvalnosti za podršku tokom cijele sezone, a posebno u ovoj utakmici. Zato, dragi prijatelji, dragi članovi porodice zvane KK “Promo”, jedno veliko HVALA VAM!

Preuzeto sa: KK Promo Donji Vakufa (Facebook)Podjeli post: