KK Star i ŠK Never stop završili košarkaške kampove na Jadranu

Podjeli post:

Posljednju sedmicu mjeseca juna članovi KK Star Fojnica su proveli na kampu u Makarskoj.

Ove godine na njihovom kampu bila je ekipa KK Jedinstvo Tuzla gdje je ukupno 65 kampera iz Fojnice i Tuzle zajedno trenirali, igrali utakmice i još više ojačali međusobnu saradnju sa ekipom iz Tuzle koju su predvodili legendarna Mara Lakić i treneri Mirza Oštraković i Amel Muratović.

Na kampu je bila i reprezentativka BiH Melisa Brčaninović koja je svojim prisustvom na treninzima dala podsticaj mlađim generacijama u radu na kampu.

„Igrali smo utakmice sa ekipama iz Slovačke, i sa našim dragim prijateljima iz OKK Amfora Makarska koja svake godine bude nam partner u realizaciji kampa, kojima se ovim putem zahvaljujemo.Moramo pohvaliti našu djecu koja su po ko zna koji put pokazali da ovaj naš trud nije uzaludan. Hvala roditeljima na povjerenju i nadamo se da smo svi zadovoljni našom saradnjom“-kažu iz KK Star.

Kako je bilo na kampu u Trogiru napisao je Suad Dudo Hodžić

“Po prvi put polaznici i članovi Š.Ķ. Never Stop boravili su u ljetnom košarkaškom kampu “Trogir 2019” u organizaciji OKK SLOBODA koji to rade već dugi niz godina. I ovom prilikom zahvaljujemo se OKK SLOBODA i njihovim trenerima Neši i Čizi na saradnji i povjerenju ukazanom našim trenerima Adi i Ferizu. Ova takmičarska godina je završena sa ovim košarkaškim kampom. Nase aktivnosti ponovo krecu 08.07.2019. 
Naših 16 dječaka prvi put su otišli na kamp i stekli su nove sportske prijatelje i nezaboravne trenutke koje će pamtit cijeli život. 
Nikad veća košarkaška ekspedicija iz Donjeg Vakufa poslije rata nije boravila na Jadranu. Bilo je nezaboravno iskustvo i meni 54-godišnjaku koji sam bio na bezbroj kampova gledati najstarijeg kampera Vehaba B.(2003g). ,kako čuva i bratski se brine za najmlađeg Ibrahima H.(2012 g). Kako Ibrahim neće da zaspe bez Vehaba. Nadam se da će ta ljubav vječno trajati.
Roditelji koji su bili u posjeti punih usta su hvale za naše trenere koji su roditeljski pazili na zlatne dječake naše škole. Ovaj kamp će danas da završi, a ostat će Sjećanje zauvijek. Sretat će se ovi dječaci iz Tuzle i Vakufa mnogo puta u životu i svaki put prepričavati razne zgode sa košarkaškog kampa Trogir 2019. 
Mnogi od ovih dječaka sigurno neće postati veliki igrači, neki možda i hoće. Ima mnogo uslova koji se moraju ispunit. Ali drugovi, prijatelji, raja, moraju i hoće, zahvaljujući crvenoj košarkaškoj lopti. Škola košarke je završetkom ovog kampa ispunila sve zadane zadatke za ovu godinu.  “


Podjeli post: